OVER M

Aangenaam. Ik ben Marlies.

In de lagere school wist ik al snel wat ik later wilde worden: ik zou juf én schrijfster worden. Naarmate ik ouder – en hiermee ook realistischer – werd, werd één van die toekomstperspectieven even naar de achtergrond verdrongen. Met het onderhouden van een sociaal leven, het managen van een huishouden en het fulltime juf-van-het-zesde-leerjaar zijn bleef er geen tijd over voor schrijven. Ooit zou ik het weer oppikken. Wanneer ik er de tijd voor had.

Dan kwam het moment waarop de tijd me inhaalde. In 2015 stond mijn wereld even stil. De knop in mijn hoofd draaide om. Ik besefte dat als ik zelf geen tijd zou maken voor de passie die schrijven altijd voor me was geweest, er nooit tijd zou zijn. Mijn spreekwoordelijke pen werd vanonder een dikke laag stof gehaald en ik zette me aan het schrijven. In een eigen blog bracht ik alles wat er gaande was in mijn leven en wat dat met me deed onder woorden. Eerst voor een beperkt publiek, daarna voor iedereen die het lezen wou. Ik schreef en ik vond het heerlijk. Maar het bleef niet bij dat ene hobbyproject.
In 2016 zette ik mijn volgende stap in het schrijverswereldje. Ik schreef een kinderboek: Felix & het grote geluk. Het was een persoonlijk verhaal voor mijn neefje ter ere van zijn eerste verjaardag, waarvoor mijn zus de tekeningen maakte. Al gauw kwam de vraag of we dit nog eens wilden doen. Voor het petekindje van een vriend. Voor het zoontje van een vriendin van mijn zus. Dit resulteerde in de opstart van Felix & co begin 2017, waarvoor ik tot op heden nieuwe verhaallijnen neerschrijf en deze met veel liefde naar de wensen van onze klanten personaliseer.

Het is wel duidelijk dat mijn liefde voor het geschreven woord de laatste jaren alleen maar is gegroeid. Ze is ondertussen zo groot geworden, dat ik besliste om mijn kinderdroom eindelijk de kansen te geven die hij verdient: ik nam afscheid van de klas om mijn professioneel leven een nieuwe wending te geven als freelance auteur en eindredacteur.

Van juf naar schrijfster. Zo lever ik het mooiste bewijs: de waarheid komt wel degelijk uit een kindermond …