OPPAS PLAN

Elke mama – en papa – kent het … Je hebt ein-de-lijk nog eens een datenight gepland. Heerlijk, de benen onder de tafel van een fancy restaurant schuiven of diezelfde benen nog eens losgooien op de dansvloer van een of ander feestje. Of beide. Je hebt er zoveel zin in! Net nog even de mini afzetten bij oma en opa.
Natuurlijk ben je maar net op tijd, want zo gaat dat met kinderen. Je pakt de tas, die op een halve verhuizing lijkt, nog snel uit en geeft nog een woordje uitleg: ‘Hij moet zijn laatste flesje … Nee, hij mag absoluut geen koekje meer! Hij heeft al genoeg … Nee, ook geen klein koekje! Waar was ik ook weer. Oh ja, hij moet dus zijn laatste … Ja, ook tanden poetsen, beide exemplaren. In de tas. Ook zijn tandpasta, ja. Nee, neem zijn eigen tandpasta maar. Goed, dat flesje dus. Dat geef je best om … Ja, zijn knuffel zit ook in zijn tas. In zijn slaapzak. Je vindt ‘m wel. Wacht, ik leg ‘m al klaar …’ Om dan de rest van de avond nog tientallen berichtjes over en weer te sturen, want uiteindelijk ben je nog vergeten te zeggen hoe laat hij dat flesje nu eigenlijk moest krijgen, in welk zijzakje oma de pyjama kon vinden, welk slaapliedje hem meestal naar dromenland brengt, en ga zo nog maar even door.
In het OPPAS PLAN kun je alle belangrijke informatie kort maar duidelijk opschrijven. Zo moet je enkel het boekje uitpakken wanneer je je mini afzet, en kun je je helemaal focussen op die laatste, allerlaatste en aller-allerlaatste zoen voor je vertrekt. De standaardzin ‘Dat heb ik in het OPPAS PLAN gezet’ kun je alvast klaarzetten in je Whatsapp-gesprek met oma en opa 😉


We nemen een kijkje binnenin …

Vooraan in het boekje is er plaats om de gegevens van je kind te schrijven. Kleef er een mooie foto bij om het blaadje compleet te maken.

Aan de linkerkant is er telkens voldoende plaats om alle nodige info mee te geven wat betreft eten, spelen, verzorging en slapen.

Op de rechterpagina schrijf je alle contactinformatie en is er plaats voor de oppas om notities te nemen met leuke of handige informatie voor jou.


OPPAS PLAN is een boekje in liggend A5-formaat dat afgewerkt werd met een matgelamineerde softcover. Het boekje telt 52 pagina’s in wit papier en gaat 24 oppasbeurten mee.