Little by little, a little becomes a lot

Vandaag is WERELD MS DAG. Ik mag ‘m al voor de derde keer mee vieren. Hoewel ik niet weet of “vieren” nu wel de juiste term is voor zoiets. Het is niet zo dat ik op deze dag van de daken wil schreeuwen: “Joepie! Ik heb MS!” Maar toch vier ik hem. Eerder op een manier van: ik heb MS, maar ik lééf, en dat mag iedereen weten.

De letter M domineert mijn leven, dat is ondertussen wel duidelijk. Het begon dik 29 jaar geleden met mijn naam, liet zich weer even zien bij de eerste kus met manlief – op de tonen van “Mia” op een concert van Gorki – maar drong zich pas echt op met het stilstaan van de wereld in maart 2015 en het instorten van onze wereld in oktober 2016. Die laatste twee hebben mijn leven drastisch veranderd, en dat niet in de meest positieve zin. Maar ze zijn er, die twee letters M, en ik draag ze mee voor de rest van mijn leven. Zelfs met enige fierheid. Niet fier omdat ik ze meedraag, maar fier op hoé ik ze meedraag.
Dat gevoel van fierheid hoop ik nu ook uit te dragen naar anderen. Dat ben ik niet alleen van plan, maar samen met mijn zus. Samen schrijven en tekenen we op dit moment volop aan een nieuw kinderboekje. Geen gepersonaliseerd verhaal ditmaal, maar een ode aan alle mama’s met MS. Het verhaal zit al lang in mijn hoofd, het plan om het te schrijven ook. Eigenlijk bewaarde ik het totdat ik het zelf zou zijn, zo’n mama met MS. Totdat ik een dikke maand geleden besloot dat het toch tijd was om het te schrijven. Want ik ben het dan nog wel niet, maar heel veel anderen wel. En zij verdienen het ook.
Mama’s met MS, dus. MS-mama’s en hoe ze zijn. Daarover gaat het verhaal. Verteld vanuit het standpunt van een kind, dat aan MS veel meer betekenissen geeft dan alleen maar dat saaie en moeilijke Multiple Sclerose. Een verhaal over het feit dat mama MS heeft, maar dat ze dat potverdikke ongelooflijk goed doet. Niet meer, niet minder.
We hopen er veel mama’s met MS blij mee te kunnen maken, en dromen zelfs al stiekem van een uitbreiding van de reeks met ook een boek voor alle papa’s, oma’s, opa’s, tantes, nonkels, broers en zussen met MS…
Naast het feit dat we er veel mama’s met MS blij mee hopen te maken, willen we ook méér doen. Daarom schenkt Felix&co – het bedrijfje waarmee mijn zus de boekjes op de markt brengt – een deel van de opbrengst per verkocht boek aan de MS-Liga. Op die manier hopen we dat we ook naast al die mama’s met MS ook andere MS-patiënten kunnen helpen. Al is het maar een beetje. Want alle beetjes helpen

Ben je geïnteresseerd in ons kinderboekje “Mijn MS-mama”? Dan kan je de Facebookpagina van Felix&co in de gaten houden, of vanaf eind deze week surfen naar de website .
Wil je helemaal zeker zijn dat je lancering van dit boekje + de praktische info zoals prijs, verzendingskosten e.d. niet mist? Vul dan onderstaand contactformulier in. Je gegevens worden dan genoteerd en je wordt via mail op de hoogte gehouden. Van zodra het boekje klaar is voor bestelling, ontvang je een mail met alle praktische informatie en een rechtstreekse link naar de bestelpagina op de website.

Je gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden en niet doorgegeven aan derden.
Het versturen van een contactformulier houdt geen aankoopverplichting in.

One Comment

  1. 💖

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.