Living Apart Together

Ik heb een LAT-relatie. Wij hebben een LAT-relatie, MS en ik. Na lang discussiëren en grenzen aftasten, zijn we (denk ik) tot een overeenkomst gekomen. Ik ben eens benieuwd hoe lang dit goed blijft gaan, zo apart samen leven…

Ik heb al een héle tijd niet meer geblogd. En dat is goed nieuws. Want schrijven is mijn therapie, dus als ik niets héb om over te schrijven wil dat zeggen dat ik geen therapie nodig heb dus dat het goed met me gaat, logischerwijze. Is ook gewoon zo. Het gaat goed met me. Het schooljaar is weer begonnen, de routine is weer terug, ik had een fantastische en onvergetelijke vrijgezellendag (met grote dank aan mijn girls), de laatste trouwvoorbereidingen zijn in volle gang, en ik ben al volop m’n boodschappenlijstje voor het verjaardagsfeestje overmorgen aan het opstellen. Het gaat goed. Soms gaat het zelfs zo goed dat ik mezelf weer helemaal verlies in mijn job en vergeet dat ik ook nog een leven naast het werk heb. Zó goed gaat het.
Het gaat zo goed, dat ik de laatste tijd minder en minder aan MS moet denken. Er zijn dagen dat ik mijn nieuwe levenspartner – ook al heb ik ‘m al een dik half jaar, voor mij blijft hij nieuw – zelfs helemaal vergeet. Die dagen zijn echt heerlijk: gewoon mijn eigen ding doen, zonder erbij te denken “oei, dat ga ik straks weer moeten bekopen”. Achteraf moet ik het dan vaak wel even bekopen, maar dat onderga ik dan maar zonder er al te veel over te gaan piekeren.
MS lijkt zich bij deze situatie te hebben neergelegd. Ik ben ondertussen een vijftal weken fulltime aan de slag in m’n klas en ik slaag er in om het huishouden grotendeels te beredderen (met hier en daar nog een helpende hand van de mama), zonder grote noemenswaardige klachten aan benen of eender welk ander lichaamsdeel. ’s Avonds ben ik wel moe en kan ik me niet wakker houden in de zetel, maar dat is al jaren het geval dus daar kan ik nog perfect mee leven. Zo lang ik me maar houd aan de rustpauzes die mijn lichaam me aangeven, lijkt MS me perfect tevreden.
Nu, zo’n LAT-relatie impliceert natuurlijk dat je van tijd tot tijd ook eens aandacht moet schenken aan elkaar. En jammer genoeg ligt mijn volgende afspraak met MS al vast. Volgende maandag hebben we afgesproken in het ziekenhuis. Niet in kamer 458, maar op de dienst MRI. Samen gaan we gezellig een half uurtje onder de scan. Even bijpraten, over ons. Hoe het met mij is, en met MS. Hoe het met “ons” is. Dinsdag volgt het verdict. Dan weten we hoe onze relatie er voor staat. En geloof me, ik kijk er nog niet meteen naar uit… Sinds gisteren loop ik rond met een knoop in m’n maag, en slaap ik net iets onrustiger. M’n gedachten dwalen sneller af, ik kan me minder goed op mijn werk concentreren en krijg niets georganiseerd. Ik probeer me wat af te leiden met trouwvoorbereidingen en denk aan mijn verjaardag die eerst nog op de planning staat, maar toch… Het liefst zou ik op de fastforward – knop duwen om de tijd een weekje door te spoelen en weer gewoon door te gaan in de dagdagelijkse routine. Maar zo werkt dat niet, zo’n LAT-relatie. Als ik wil dat die goed blijft werken, houd ik me maar best aan de afspraken. Des te groter de kans dat MS dat ook gaat doen. Even tandenbijten dus.

Ik was er nooit een grote voorstander van, van zo’n LAT-relaties. Ik houd alles en iedereen altijd graag zo dicht mogelijk bij mij. Maar voor MS maak ik graag een uitzondering. Hopelijk kan mijn nieuwe levenspartner dat appreciëren, en vraagt die niet meteen om een nieuwe afspraak wanneer we elkaar treffen volgende week. We shall see…

One Comment

  1. Fabienne Belmans

    Ik kan jammer genoeg ook niet zeggen wat het resultaat gaat zijn van de scan,hier hopen wij ook op positief nieuws,voor ons mag het ook snel dinsdagnamiddag zijn,en zowel positief als negatief nieuws,achter de wolken schijnt steeds de zon!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.