Life is a party – dress like it

Vorige zaterdag was het feest. Groot feest! Eén van de collega’s stapte in het huwelijksbootje, en dat moest natuurlijk stevig gevierd worden. De zon was van de partij, de bruid en bruidegom straalden, en mijn benen hadden al een hele week niet meer geklaagd. De perfecte combinatie voor een topdag.

Ik keek er al even naar uit: de grote dag van de collega. Een dikke maand geleden vierden we samen de vrijgezellendag met de rest van de collega’s, en die was alvast super. Hun feest zou hier een mooi verlengde van worden, met ons hele schoolteam. De voorspelde regen bleef gelukkig uit, waardoor het ja-woord rond de middag gegeven werd met enkele zonnestraaltjes die door het raam naar binnen kwamen geslopen. Super! De zon was een graag geziene gast, vooral omdat het feest ’s avonds in openlucht zou doorgaan.
De bruid en bruidegom zagen er fantastisch uit. Het bruidskleed van de collega was prachtig, en ook de kledingkeuze van de bruidegom kon me helemaal bekoren. Hoewel de trouwkledij uiteindelijk bijzaak was, vooral hun stralende en overgelukkige glimlach maakte het plaatje helemaal af. Ik kreeg al vanaf de eerste minuut kriebels in m’n buik. Voor de verloofde en mij komt de grote dag immers ook dichter en dichterbij… Spannend!
De grote dag van de collega en haar kersverse echtgenoot was voor mij ook een beetje een “grote” dag. Ik heb gedanst. Maar écht GEDANST! Van zodra de dansvloer geopend was, ben ik er enkel nog van af gekomen voor de nodige sanitaire stops en om me te “hydrateren” aan de bar. Oh jee, het was geleden van voor mijn verblijf in kamer 458 dat ik nog zó gedanst had. En ik heb er van genoten, het was héérlijk.
Je kan al wel raden dat mijn benen de volgende dag hun beklag deden toen ik omstreeks één uur ’s middags eindelijk uit m’n bed stapte. Was te voorspellen, de dansspieren hebben dik vier maanden hun ding niet mogen/kunnen doen, en zoveel dansgeweld ineens zorgde voor stijfheid van m’n dikke teen tot aan mijn staartbeen.
Maar zelfs de klachten van mijn benen kunnen het heerlijke gevoel niet verstoren. Ik heb gedanst, urenlang, en daardoor ben ik weer een stukje meer “ik”. Een stukje meer ik, en een stukje minder MS. Yay, ik ben aan de winnende hand!
Op de grote dag van de collega werd weer een vraag beantwoord. Ik weet nu dat mijn benen naast klagen ook nog kunnen dansen, en dat ze het wel even kunnen volhouden ook. Een grote geruststelling. De stijve benen neem ik er graag nog even bij, na voldoende training zal ook dat probleem wel verholpen zijn. Ik weet dus wat me te doen staat de komende weken.

MS, hou je maar klaar. Zaterdag was nog maar de warming-up.
PS: Binnen 103 dagen komt de mooiste dag van de verloofde en mij er aan. Het zou fijn zijn als je je daartegen alvast een beetje aanpast aan mijn leven. Bedankt!

4 Comments

 1. Hoi M , een onbekende..
  Ik was ook op het trouwfeest van je collega en ik heb je wel degelijk zien dansen… En of ik je zag!!!

  Geen flauw idee waarom ik me niet kan bedwingen om te reageren op je blog, ben niet het type om alles in het openbaar te gooien, eerder zelfs nogal gesloten, ben ook wat ouder dan jij…
  Maar blijkbaar hebben we één ding gemeen… We houden van schrijven! Ik schreef toen ik jong was ook alles al op, gewoon omdat het fijn is om met zinnen te spelen, het was ook mijn manier om de dingen te plaatsen. Jij schreef dat je graag een blog wilde opstarten omdat je zo graag met woorden speelt maar dat je niet echt inspiratie had. Je verwoorde ermee wat ik zelf ook zo graag zou willen, identiek wat ik voel, wat ik wil…
  Alleen,… bij jou volgde er heel wat inspiratie en ik wilde je MS partner helemaal geen aandacht geven in mijn reactie, want hij verdient het niet, het gaat over jou, niet over hem.
  Waarschijnlijk vertelden velen dit al voor mij, maar het moet, ja ik kan me weer niet bedwingen, het moet nog eens herhaald worden! Jij bent zonder twijfel een straffe madam!
  Zo’n wijze woorden, zo’n mooie zinnen, af en toe zelfs humor, jou schrijfstijl is heerlijk om lezen, … Dus om te antwoorden op de vraag waarom ik jou een reactie stuur… Misschien daarom?

  M, van mij krijg je een dikke Chapeau! Jij straalde op die dansvloer! Voor mij was je eigenlijk de ster van de dansvloer. Ik had geen flauw benul van wat er zich de voorbije maanden in je leven was afgespeeld. Kende je van haar noch pluim, geen naam, geen idee met wie je daar was, waarom je er was … en toch viel je op. Die uitstraling, die kracht…. Ik durf je zelfs met het schaamrood op mijn wangen te zeggen, dat ik een beetje jaloers was op je frisheid, je energie, je uitstraling, je dansstijl!
  Dus hier geen medelijden, alleen maar bewondering en respect!

  Diepe bewondering en willen of niet, … ook stof tot nadenken na het lezen van je blog! Ik las je blog in één ruk uit. Er loopt zo’n sterke rode draad van optimisme doorheen, af en toe een diep dal, maar daarna weer dat optimisme, de beklimming van die berg … zoveel wijze woorden! Ik wil hier, voor mezelf en eigenlijk toch ook wel een beetje als eerbetoon aan de dansende, glunderende juffrouw van op het feest, werk van maken! Ik ga ook voor die 100 dagen gaan! Lijkt me een schitterende uitdaging, dat glas half vol krijgen in plaats van half leeg. Net wat ik momenteel toevallig nodig heb.

  Voor mij ben jij die ster vol met tips en tricks om positief te blijven, een ster die me aan het denken zette. Jij mag voor mij elke avond fonkelen en me eraan herinneren dat het geluk in de kleine dingen zit, dat je de dingen moet nemen zoals ze komen en altijd vooruit kijken naar al het goede dat nog komt! Bij deze dus ‘dank je wel M’ voor al die wijze woorden!

  Ik hoop dat het verder goed met je blijft gaan, dat je in september er terug volledig voor kan gaan en ik twijfel er geen minuut aan dat de kinderen daar op school van elke les van jou genieten! Waren er maar meer leerkrachten die zo toegewijd zijn en zoveel meer willen betekenen voor hun kindjes! Het spat van het scherm af, een juffrouw in hart en nieren!
  Maak er een fantastisch dansfeest van met je verloofde en geniet van de zomerse avonden met vele lekkere glaasjes rosé 🙂

  Liefs,

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Kaat, wauw, zo’n lieve woorden. Zoveel lof heb ik niet verdiend, wordt er helemaal stil van. Hoe graag ik ook met woorden speel, hier heb ik even geen woorden voor. Bedankt! X

   Like

   1. Ooh, schande, ik merk net een grote dt-fout op in m’n eigen bericht… Ik worD er helemaal stil van, moest dat zijn. Foei, juf! 😦

    Like

 2. Fabienne Belmans

  Waaaaaw,wat een mooi verhaal van “Kaat”…..als je dit als mama van M leest komen mijn gevoelens van trots en fierheid weer nr boven!!!!!!😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.